Scriptie maken zonder rompslomp? Gebruik de Editior

Scriptie maken

Structuur

Een scriptie maken voor je studie. Wie ziet hier niet tegenop? Vaak is een scriptie maken het sluitstuk van de studie, de laatste hobbel op weg naar dat felbegeerde diploma. Voor elke werkstuk en elke scriptie geldt dat de voorbereiding het halve werk is. De voorbereiding van je scriptie bestaat uit het vinden van een goed afgebakend onderwerp, voldoende beschikbare literatuur en het formuleren van een heldere probleemstelling.

Uitwerking scriptie

Daarna begint de uitwerking:

  • Het literatuur onderzoek;
  • Het kwantitatieve onderzoek;
  • Het kwalitatieve onderzoek;
  • Het ordenen van de onderzoeksresultaten;
  • Het formuleren van de conclusies.
  • Schrijven

Wanneer alle resultaten van je onderzoek zijn verzameld komt de fase van het scriptie maken of scriptie schrijven. Voor het schrijven is van belang dat er een duidelijke structuur in je verhaal kan worden aangebracht. In de meeste bestaande teksteditors zoals Word, Google docs, Pages, etc. maak je pas, als je je document bijna hebt afgerond, de inhoudsopgave. Meestal is het instellen hiervan erg lastig en dat geldt ook voor het bijwerken van de inhoudsopgave als je later nog veranderingen in je document aanbrengt.

Editior

In de Editior maak je de inhoudsopgave terwijl je aan het werk bent. Links in het scherm heb je altijd de inhoudsopgave zichtbaar. Je voegt waar je maar wilt onderwerpen (hoofdstukken, paragrafen) toe of versleept ze naar een andere plek. Zo heb je altijd goed zicht op de structuur van je document. Rechts in het scherm voeg je de inhoud toe.
De Editior is de eerste speciaal voor het web ontworpen LDE of Large Document Editor. Je kan je met de Editior volledig op de inhoud van je document concentreren. Al je klaar bent genereer je een pdf of een andere uitvoervorm en je inhoudsopgave, je paginanummering, je registers, literatuurlijsten, voetnoten, etc. zijn allemaal klaar. Mocht je nog wat willen veranderen, dan wordt automatisch alles aangepast.
Tijdens het schrijfproces kan je je scriptiebegeleider laten meekijken of laten meelezen. Je begeleider kan commentaar toevoegen bij elk apart hoofdstuk van je document.
Uiteraard kan je in de Editior ook samen met anderen je scriptie maken. Een scriptie maken in de Editior is echt veel eenvoudiger.

Probeer de gratis versie

Ben je op zoek naar een goede editor voor je scriptie of andere grote documenten. Een teksteditor die je echt ondersteunt bij het  scriptie maken. Probeer dan de Editior.
Ga naar de inlogpagina en maak een gratis account aan. Voor meer informatie over de Editior kan je de gebruikershandleiding raadplegen of vul het contactformulier in of bel of mail ons.